Mark Minderhoud

Wil je je woning verduurzamen, maar weet je niet zo goed waar te beginnen en wil je het liefst ook niet al te grote aanpassingen doen? Dan biedt de Bespaarbox uitkomst. Mark Minderhoud is beleidsmedewerker duurzaamheid en energietransitie binnen de gemeente Veere en een van de oprichters van de box. “Ik heb vanaf het begin af aan meegedacht. Welke producten moet de box bevatten, en wie kan die producten het beste leveren?”

Veel mensen willen verduurzamen. Om hun steentje bij te dragen aan het klimaat, om meer comfort te creëren of om energiekosten te verminderen. Mark legt uit dat de Bespaarbox hierbij kan helpen. “De bespaarbox bevat allemaal relatief kleine ingrepen, waarmee je flink kan besparen en die je in elke woning toe kan passen. Stel je hebt nog allemaal halogeenlampen en je vervangt die door de LED lampen uit de Bespaarbox, dan zie je al heel snel het rendement.”

Producten Bespaarbox

De Bespaarbox bevat producten die je bewust maken van je energieverbruik, waarmee je je energieverbruik kan controleren en waarmee je daadwerkelijk je energieverbruik kunt verduurzamen. Mark somt op: “De Bespaarbox bevat LED-lampen, een sensor doorvoerstekker, een doordrukstekker, een tijdschakelklok, een deurdranger, een tochtstrip, radiatorfolie, een radiatorontluchter en als optioneel product een koelkast- of diepvriesthermometer.”

Alle producten zijn laagdrempelige maatregelen om je woning te verduurzamen. Mark: “Zie je het bijvoorbeeld (nog) niet zitten om je spouwmuur te isoleren of zonnepanelen te plaatsen? Kies dan voor de producten uit de Bespaarbox. Onzichtbaar radiatorfolie bijvoorbeeld, voorkomt dat de warmte de muur in gaat. Of de tijdschakelklok analoog, die per kwartier nauwkeurig kan schakelen. Op die manier kun je met kleine aanpassingen een heleboel bereiken.”

 

Wil jij je RRE voucher ook inzetten voor een bespaarbox? Of wil jij meer weten over de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE)?

Voucher aanvragen RRE informatie