Jan Lagendijk

Vorige week is het dak nog geïsoleerd, net als de vloer van de zolder. Het zijn twee van een reeks van maatregelen uit het energieadvies, dat Jan Lagendijk liet opstellen voor zijn woning. Toen hij zich aan het oriënteren was op energiebesparende maatregelen, wees iemand hem op het onafhankelijke energieadvies van Energiek Zeeland. Hij was een van de eersten die het aanvroeg: “Ik heb op hun website een formulier ingevuld om mijn interesse kenbaar te maken en zo is het balletje gaan rollen.”

Twee adviseurs van Energiek Zeeland kwamen langs. Ze liepen samen met Jan de gehele woning door. “Zij luisterden naar onze wensen en hebben daar zelf nog andere accenten in aangebracht. In het uiteindelijke plan hebben ze beschreven wat we op de korte termijn konden doen, op de middellange termijn en op de lange termijn.” Op basis van het bijgevoegde kostenadvies besloten ze een aantal adviezen direct te laten uitvoeren. “Energiek Zeeland heeft ons vervolgens in contact gebracht met partners, die dit konden realiseren.”

Toepassen adviezen

Op dit moment is Jan volop bezig de adviezen toe te passen. “Vorige week is het dak aan de binnenkant geïsoleerd, net zoals de vloer van de zolder. Wat ik verder nog wil doen is de vloer van de begane grond isoleren in de kruipruimte. Ik vind dat ik mijn steentje moet bijdragen aan de verduurzaming van de maatschappij, en dan moet je beginnen met je eigen woning. Daarnaast verhoogt het isoleren van bijvoorbeeld de kruipruimte je comfort (geen koude voeten meer) en hoe meer ik isoleer en mijn huis verduurzaam, hoe minder ik kwijt ben aan energiekosten.”

Hij was een van de eersten, die een onafhankelijk energieadvies aanvroeg bij Energiek Zeeland. Achteraf raadt Jan het iedereen aan: “In het begin was het even zoeken hoe ze het precies moesten aanpakken en de tools werkten nog niet helemaal goed. Maar dat is zonder meer keurig opgelost. Ze zijn allemaal heel deskundig, vriendelijk en meedenkend. We zijn heel tevreden met het advies dat we hebben gekregen. En dat blijkt ook wel, want het advies is inmiddels voor tweederde uitgevoerd.”

 

Wil jij je RRE voucher ook inzetten voor een energieadvies? Of wil jij meer weten over de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE)?

Voucher aanvragen RRE informatie