Mark Minderhoud

Wil je een concrete stap zetten in verduurzamen, en ligt er vloerverwarming in je woning? Een slimme pompschakelaar kan een heel praktische, direct toepasbare stap zijn om energie te besparen. Mark Minderhoud is beleidsmedewerker duurzaamheid en energietransitie binnen de gemeente Veere. “Ik heb vanaf het begin af aan meegedacht over praktische producten die meteen energie besparen. De pompschakelaar is ook zo’n prachtig product, waar je direct rendement van ziet.”

Of het nu is om je steentje bij te dragen aan het klimaat, omdat je meer comfort wilt of om je energiekosten te verlagen: met de RRE kan elke woningeigenaar een stap zetten. Dat hoeft lang niet altijd in grote maatregelen te zitten. “In veel woningen met vloerverwarming verbruikt de pomp van de vloerverwarming erg veel stroom. Vooral oudere pompen verbruiken heel veel energie. Deze pompen draaien vaak 365 dagen per jaar, 24 uur per dag warm water rond. Ook als je geen warmtevraag hebt, blijft de pomp draaien en energie verbruiken. Daar kun je dus fors op besparen!”

Pompschakelaar vloerverwarming

Door een simpele schakelaar toe te voegen aan het systeem kan er veel energie worden bespaard. Mark: “De pompschakelaar laat de pomp alleen draaien op het moment dat er daadwerkelijk warmte wordt gevraagd. Daarnaast laat de pompschakelaar de pomp elke 24 uur 1 minuut draaien, zodat de pomp niet vastloopt. Je snapt dat je met een slimme pompschakelaar heel snel rendement ziet.”

De pompschakelaar is een van de producten die tegemoetkomen aan de wens om op een laagdrempelige manier te verduurzamen. Mark: “Zie je het bijvoorbeeld (nog) niet zitten om je spouwmuur te isoleren of zonnepanelen te plaatsen? De pompschakelaar laat zien dat je met een kleine ingreep toch je steentje kunt bijdragen. Ook met een heleboel kleine maatregelen kunnen we samen een groot resultaat bereiken. En vergeet niet: dankzij de RRE ontvang je de pompschakelaar helemaal gratis thuis!”

 

Wil jij meer weten over de pompschakelaar? Of wil jij meer weten over de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE)?

Meer informatie RRE informatie