Het samenwerkingsplatform Zeeuws Energieakkoord organiseert een bijeenkomst om in te gaan op wat de Zeeuwse Regionale Energiestrategie betekent voor het onderwijsaanbod en de arbeidskrachten in Zeeland.

Uitnodiging snelkookpansessie

Iedereen wil dat het onderwijs in Zeeland zo goed mogelijk aansluit op de arbeidsmarkt. Maar hoe krijg je regie in een wereld die heel snel verandert? Morgen is nu al begonnen. Zijn er straks voldoende goed opgeleide arbeidskrachten om de energietransitie vorm te geven? Daarvoor is maatwerk in het onderwijs nodig. En dat kan alleen als we kennis en kunde bundelen en delen. Alleen gezamenlijk kunnen we deze opgave oppakken.

Wat gaan we doen

Wij nodigen u graag uit om op donderdag 24 oktober van gedachten te wisselen over de impact van de energietransitie op het onderwijs en de arbeidsmarkt in Zeeland. We gaan in op wat de Zeeuwse Regionale Energiestrategie betekent voor het onderwijsaanbod en de arbeidskrachten in Zeeland. En vooral: hoe stemmen we onderwijs optimaal af om krapte op de arbeidsmarkt te voorkomen en de energietransitie te helpen versnellen.Deze interactieve verkenning doen we graag samen met u aan de hand van een ‘snelkookpansessie’. De opbrengst van de sessie gebruiken we onder andere voor input in de paragraaf ‘onderwijs en arbeidsmarkt’ in de Regionale Energiestrategie Zeeland.

Doelgroep

Deze bijeenkomst is vooral interessant voor: sleutelfiguren in het onderwijs en arbeidsmarkt in Zeeland. Zoals: studenten, (techniek-)docenten, teamleiders en directeuren, vakmensen, bedrijven, overheden, onderwijs- en maatschappelijke  instellingen.

Inspirerende spreker

Wiebe Wakker, wereldreiziger en avonturier, legde 95.000 elektrische autokilometers af door 33 landen. Met als doel duurzame initiatieven bij elkaar brengen en laten zien dat elektrisch reizen geen grenzen kent. In Australië, zij n einddoel, werd hij  feestelijk onthaald met een parade. Hij maakte van zij n afstudeeropdracht een enorm succes: het wereldrecord ‘langste  elektrische autoreis’ staat op zij n naam. Laat je meenemen en verrassen door zijn inspirerend en avontuurlijk verhaal.

Aanmelden

Wilt u aan deze sessie deelnemen, meldt u zich voor 17 oktober aan via e-mailadres energie@zeeland.nl

Maximaal aantal deelnemers bedraagt 50 Vol = vol dus meld je snel aan. Het programma volgt na aanmelding.

Datum en tijdstip:

Donderdag 24 oktober 2019 van 14.30 – 19.30 uur (inclusief soep met broodjes)

Locatie:

Bio Base Training Center, Zeelandlaan 2, Terneuzen