Tom Stuij - Zeeuws Energieakkoord
De sectortafel Mobiliteit heeft een nieuwe voorzitter. Begin april startte Tom Stuij, voormalig directeur van internationaal transportbedrijf Mondial Movers en lid van de Raad van partners MVO Nederland. Tom gaat in de rol van voorzitter de startprojecten Mobiliteit uit de RES verder helpen. Met de aanstelling van Tom is de sectortafel weer op sterkte.

Even voorstellen

“Ik ben geboren in Rotterdam in 1953 en ben meer dan 40 jaar getrouwd met Tineke. We hebben geen kinderen. Sinds 2017 wonen we in het mooie stadje Brouwershaven. Ik ben nu vrijwilliger in de Stadsraad, na een hartelijk ontvangst, en probeer hand en span diensten te verlenen waar nodig.”

Duurzaamheid heeft Tom altijd na aan het hart gelegen. “Dat begon al op de middelbare school, in 1972, toen ik in aanraking kwam met het rapport “Grenzen aan de Groei” van de Club van Rome. Ik ben altijd blijven letten op mogelijke energie- en grondstofbesparingen. De eerste 25 jaar als directeur van een door mijn vader opgerichte internationaal opererend transportbedrijf. Daarna nog 20 jaar als directeur van een samenwerkingsverband van verhuisbedrijven met 20 vestigingen door het land en veel internationale samenwerking. Wat ik al heel snel merkte is dat overschakelen naar duurzamere productiemiddelen voor besparingen zorgt binnen een bedrijf en zodoende voor toekomstig voordeel.”

Tom mocht zichzelf en het bedrijf uiteindelijk tot de koplopers in Nederland rekenen als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Vanuit die positie ben ik ook onderdeel van de Raad van Partners van MVO Nederland.”

Nadat Tom in januari van dit jaar zijn pensioengerechtigde leeftijd had bereikt, kreeg hij de mogelijkheid om al die dingen te doen waar eerder “geen tijd” voor was. “De functie van voorzitter van de sectortafel Mobiliteit is natuurlijk een uitdagende. Gelukkig is in de RES 1.0 een duidelijk actieplan voor de sectortafel opgenomen en het is aan mij en alle betrokken partijen om de komende tijd die actiepunten in klinklaar resultaat om te zetten. Ik heb de mouwen opgestroopt om, samen met iedereen die toekomstgericht wil en kan werken, die klus te klaren.”