Goederen duurzaam afleveren in stadscentrum, dorp of kern.

Denk jij dat de Klimaatdoelstellingen van Parijs - CO2 reductie in 2030 met 49% - haalbaar en winstgevend zijn? Overtuig jezelf en bekijk hier de inspiratievideo waarin de Logistieke Groene Hub wordt uitgelegd; uitstootvrij transport, het bundelen van goederen en een slimme efficiënte planning vanaf een centraal verdeelcentrum. Hierdoor is het mogelijk om goederen op een duurzame manier naar het afleveradres in het stadscentrum, dorp of kern te brengen.

De focus ligt op het verminderen van het aantal transportbewegingen in combinatie met emissievrij vervoer (elektrisch en fiets).  Een systeem waarmee heel wat loze kilometers worden bespaard. Bezorgdiensten rijden niet meer achter elkaar door de straat. Data is de basis voor het succes van de Groene Hub, waarmee een slimme planning kan worden opgezet.

Model voor dit duurzame systeem staan logistiek ondernemer TSN Groep en de gemeente Houten, die met veel succes dit project zijn gestart. Doordat de gemeente Houten opdracht heeft gegeven om alle door haar bestelde spullen af te leveren bij de Groene Hub, is dit voor veel leveranciers ineens een voordelige mogelijkheid geworden. Zij hoeven dan niet meer “de wijk” in om op veel adressen goederen af te leveren. Houten heeft door haar stap een duurzaam proces in gang gezet.

Dit is een systeem wat ook werkt voor Zeeland, met haar verspreide woonkernen. Het project wordt in de video toegelicht door: Andries Vlot, Algemeen Directeur TSN; Mattanja in ’t Veld, ICT-ondernemer en Bregje Tettelaar, duurzaamheidsambtenaar van de gemeente Houten.

Onze conclusie is dat je met een Groene Hub een doelmatiger en schone leefomgeving bereikt. Emissievrije logistiek is ook buiten de grote steden haalbaar en profijtelijk.

Zeeuwse ondernemers worden uitgenodigd om contact op te nemen. De partners vertellen graag waarom dit verduurzamings- en businessmodel winstgevend is.

Bekijk hier de inspiratievideo: Logistieke Groene Hub