Hannelore op de foto voor een windmolenpark
In deze nieuwe categorie zetten we graag iemand in het zonnetje die zich hard maakt voor de Zeeuwse energietransitie. We stellen deze keer Hannelore onze 3 vragen:

1. Wie is Hannelore?

Ik ben Hannelore Lukasse, 20 jaar en opgegroeid in Zeeland. Op dit moment ben ik mijn studie Watermanagement aan het afronden met een afstudeeronderzoek over verduurzamen en verbeteren van de zoetwatervoorziening van de Zeeuwse agrarische sector.

2. Waar komt je passie voor verduurzaming/ de energietransitie vandaan?

De aarde is bijzonder en mooi gemaakt. Het is belangrijk dat wij zorg dragen voor de aarde, maar ook een goede voedsel- en drinkwatervoorziening in derdewereldlanden, gelijkheid, vrede en goed onderwijs zijn onmisbaar. Ik houd ontzettend van de natuur. Het is voor mij belangrijk een groene, leefbare aarde te houden, waar mijn kinderen ook nog van de natuur kunnen genieten!

3. Hoe draag jij bij aan de Zeeuwse verduurzaming

Om bij te dragen aan Zeeuwse verduurzaming probeer ik eerst zelf zo veel mogelijk afval te scheiden, zo min mogelijk plastic producten te kopen, het openbaar vervoer en de fiets gebruiken en thuis eten we ook minder vlees. Daarnaast ben ik jongerenvertegenwoordiger van JongRES in Zeeland. Hier probeer ik jongeren aan elkaar te verbinden, jongeren aan projecten te verbinden en de stem van jongeren structureel een plaats te geven in de RES en de uitvoering daarvan.

Het vraagstuk energietransitie vraagt om samenwerking, en dan wel met jongeren in het bijzonder. De banen van de toekomst, de huishoudens van de toekomst en ook belangrijk de regering van de toekomst. Om energietransitie een boost te geven is het belangrijk om in te zetten op goed onderwijs van basisschool tot universiteit. Jongeren opleiden tot duurzame professionals is de basis voor een duurzaam Zeeland..