middelburg kuiperspoort
Wil je energiebesparende- en comfortverhogende maatregelen nemen voor je woning? De Energiebespaarlening kan een duwtje in de rug geven met betrekking tot de financiering ervan.

De Energiebespaarlening Zeeland is een mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan je eigen huis te kunnen financieren. De lening wordt vertrekt door het Nationaal Warmtefonds en kent aantrekkelijke voorwaarden voor particuliere woningbezitters én Verenigingen van Eigenaren. Om Zeeuwen een steuntje in de rug te bieden en het energiezuinig maken van woningen te stimuleren, heeft de Provincie Zeeland besloten om de rente op de Energiebespaarlening met 0,5% te verlagen waarbij deze op ongeveer 1,5% uitkomt. De financiële mogelijkheden hiervoor komen uit de Regio Deal Zeeland.

De regeling is gestart op 15 november 2020 en loopt door tot uiterlijk eind 2022. Kijk voor meer informatie op energiebespaarlening.nl/zeeland en ter inspiratie kun je deze video bekijken: "Zeeuwse woningeigenaren kunnen extra goedkope energiebespaarlening aanvragen - Omroep Zeeland".