De energietransitie zal een grote impact hebben op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Er zullen nieuwe energiesectoren en banen ontstaan. Afgelopen jaren zijn er landelijk ruim 76.000 voltijdbanen in de energietransitie bijgekomen. En dit aantal zal de komende jaren hard gaan stijgen.

In Zeeland is HZ University of Applied Sciences gestart met de ontwikkeling van de nieuwe opleiding “AD Energietransitie Engineer”. AD staat voor Associate Degree en is een praktijkgerichte HBO opleiding (niveau 5). Alle facetten van de energietransitie komen in de opleiding voorbij.

Wat leer en kan je als Energietransitie Engineer?

De Energietransitie Engineer is betrokken bij systemen die duurzame energie opwekken, transporteren of opslaan. Tevens heeft de Energietransitie Engineer kennis van elektrotechnische installaties, thermodynamische processen en chemische processen en levert daarmee een bijdrage aan de verduurzaming van bedrijven en de gebouwde omgeving. Tevens ontwerpt of beheert de Energietransitie Engineer methodisch en stuurt een team aan die het ontwerp, beheer of installatie uitvoert. Daarbij kan hij/ zij praktische situaties gestructureerd analyseren en passend adviseren en heeft inzicht in de financiële, bestuurlijke en maatschappelijke aspecten van de energietransitie en neemt deze aspecten mee in de besluitvorming.

Wanneer?

Vanaf 1 september 2022 gaat de voltijd opleiding van start! Er is plek voor 25 studenten.

Vragen?

Contacteer gerust Wim Huibregtse via wim.huibregtse@hz.nl.