De gerenoveerde woningen hebben een nieuw uiterlijk en geven het straatbeeld een moderne uitstraling.
Energietransitie betekent ook innovatie op het gebied van woningbouw en comfortabel wonen! In dit artikel brengen wij je graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van een duurzaam gebouwde omgeving.

In de wijk Goese Polder vernieuwt woningcorporatie Beveland Wonen 194 huurwoningen. Het is een bijzonder en duurzaam project; de renovatie van de woningen naar een bijna Nul-op de-meter-woning (NOM-woning) gaat in fasen.

Het gaat om een renovatietraject van woningen die een energielabel C of D hadden. Na oplevering wordt dit een label A+++. Het voordeel van deze NOM-woningen? Het levert bewoners extra wooncomfort en een lagere energierekening op. Een duidelijk merkbaar verschil met de oude situatie.

Niet slopen, maar inpakken

Dat is wat dit project zo bijzonder maakt. De basis van dit innovatieve renovatieconcept is het principe van het passief bouwen en het minimaliseren van de warmtevraag van de woning. Een bestaande woning wordt omhuld met een isolerende prefab schil.  Er wordt dus niet gesloopt of verbouwd, maar de woning krijgt een op maat ontworpen jas.

Bouwbedrijf Joziasse voert de renovatie van deze woningen uit. Op de voor- en achtergevel van de woningen brengen zij prefab wandelementen aan. Deze elementen zijn al voorzien van isolatiemateriaal, kunststofkozijnen, triple-beglazing, steenstrips of stucwerk. De woning krijgt een nieuw geïsoleerd dak met ingelegde zonnepanelen. In de kruipruimte wordt bodemisolatie aangebracht. Een warmte-terugwin-ventilatiesysteem zorgt voor een goede ventilatie van de woning zonder warmteverlies. Na de renovatie hoeft alleen nog de cv-installatie op aardgas vervangen te worden om aan het Klimaatakkoord te voldoen. Het gebruik van restwarmte wordt onderzocht.

De eerste fase van dit project is inmiddels opgeleverd. Naar verwachting worden in december de laatste woningen opgeleverd. In de eerste straten van de wijk is de verandering duidelijk zichtbaar. De gerenoveerde woningen hebben een nieuw uiterlijk en geven het straatbeeld een moderne uitstraling. De huurders kunnen rekenen op een energiezuinige woning met een comfortabel en gezond binnenklimaat.

Al met al een mooi duurzaam project dat past binnen de doelstellingen van het Zeeuws Energieakkoord om CO2-neutrale maatregelen te nemen in de gebouwde omgeving. Het duurzaam renovatieproject Goese Polder van woningcorporatie Beveland Wonen wordt gerealiseerd door Bouwbedrijf Joziasse en Projectontwikkelaar Marsaki.

Realisatie duurzaam renovatieproject 

De woningen van de wijk Goese Polder zijn van woningcorporatie Beveland Wonen. Bouwbedrijf Joziasse en Projectontwikkelaar Marsaki realiseren dit duurzame renovatieproject. Zij gebruiken hiervoor het concept 'niet slopen, maar inpakken' van Built4U.