Afgelopen weken was het klimaat veel in het nieuws: zware overstromingen in Nederland en andere delen van Europa, hitterecords en vele grote branden in Turkije, Siberië en Canada. Het klimaat verandert, ook in Zeeland. 

De aarde warmt steeds meer op doordat er meer en meer broeikasgassen in de lucht komen. Het weer wordt grilliger en ook in Zeeland zal het warmer en natter worden waarbij ons meer weerextremen te wachten staan. De klimaatverandering heeft gevolgen voor hoe we wonen, werken, voedsel verbouwen en leven. Gelukkig zitten we in Zeeland niet stil. Wil je ook weten wat wij Zeeuwen al doen om ons aan te passen aan het veranderende klimaat, wat er speelt om de uitstoot van broeikasgassen te gaan stoppen en wat jij kan doen? Kijk dan de serie ‘Code Groen’ op Omroep Zeeland!

Code Groen

Code Groen is een 12-delige serie welke een duidelijk beeld geeft van waarom het klimaat verandert, wat we eraan (kunnen) doen en wat er al in Zeeland gebeurd. Samen maken we ons hard voor een duurzame toekomst! Hierbij ligt de nadruk op twee zaken: het voorkomen dat de aarde verder opwarmt én hoe we ons het beste kunnen aanpassen aan het veranderende klimaat. Het is aan ons allemaal, aan alle Zeeuwen, om er tezamen de schouders onder te zetten en ervoor te zorgen dat we duurzamer gaan leven. In Code Groen komen Zeeuwse experts en bedrijven aan het woord maar is er ook ruimte voor de mening van inwoners.

placeholder-res-video-website

Bekijk hier de teaser van de eerste aflevering.

Feit of fabel?

Vanaf 3 augustus tot en met 12 oktober zal elke week op dinsdag om 17.10 op Omroep Zeeland een aflevering van Code Groen uitgezonden worden. In elke aflevering komt één thema centraal te staan. In de komende 12 afleveringen gaan we het onder andere hebben over hoe we in Zeeland van het gas af gaan, de opwek van Zeeuwse wind- en zonne-energie, welke energiebesparende maatregelen voor woningen en gebouwen er zijn, hoe de Zeeuwse industrie gaat verduurzamen, hoe om te gaan met meer droogte en wateroverlast, het verduurzamen van de mobiliteit en hoe je als Zeeuw mee kan praten over plannen in jouw buurt. Ook duikt Code Groen in de wereld van feiten en fabels, want wat is nu wel of niet waar? 

Terugkijken en meepraten

Uitzending gemist? Dat kan gebeuren. Je kunt alle afleveringen terugkijken op Televisie gemist - Omroep Zeeland. En deel je mening of praat mee via Facebook, Linkedin of Instagram! 

Samenwerking

Juist omdat deze onderwerpen zo belangrijk zijn werken het Zeeuws Energieakkoord, de Provincie Zeeland, de 13 Zeeuwse Gemeenten en de gezamenlijke Zeeuwse Industrie, middels Smart Delta Resources, gezamenlijk mee om Code Groen tot stand te brengen.