Energietransitie-bus
De energietransitie-bus is van start en rijdt langs alle voortgezet onderwijs scholen in Zeeland! Het Zeeuws Energieakkoord wil op deze manier de jongeren nog meer bij brengen over energietransitie.

De bus begon bij het Zwincollege in Oostburg en het OdyZee in Middelburg. De komende weken rijdt de bus verder naar andere plekken in Zeeland. Het Zeeuws Energieakkoord brengt de jongeren op deze manier nog meer bij over energietransitie. Na een korte introductie over verschillende vormen van energie en het verschil tussen vervuilende brandstoffen en duurzame brandstoffen, gaan de leerlingen zelf aan de slag om hun eigen duurzame lichtbron te monteren! 

Marjan Glas, initiatiefnemer: “In deze bus geven wij de jongeren een positieve ervaring die ze niet snel zullen vergeten! Doordat de leerlingen een concreet product maken, wordt energietransitie veel tastbaarder.”

Winactie

Het Zeeuws Energieakkoord is altijd benieuwd naar de mening van jongeren. Naast het bezoek van de bus, krijgen de leerlingen de kans om hun mening te geven over klimaatverandering.  De leerlingen mogen een korte vragenlijst invullen en kunnen hiermee Apple AirPods winnen.

Leerlingen aan de slag met duurzame lichtbron