investeren in dakisolatie
Al langere tijd bestaat de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE). Je komt hiervoor in aanmerking als je een koopwoning hebt en deze woning jouw hoofdverblijf is.

Tot nu toe gold dat subsidie wordt verstrekt wanneer twee verduurzamingsmaatregelen worden getroffen. Vanaf 2023 is het mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen als je na 2 april 2022 één isolatiemaatregel gerealiseerd hebt. In dat geval ontvang je tot 15% van de kosten als subsidie terug.

Combineert je een isolatiemaatregel met een tweede isolatiemaatregel of een investering in een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting dan krijg je net als nu tot 30% van de totale kosten als subsidie terug. Het loont nu dus al de moeite om te checken wat je nog kunt doen en of je kiest voor één of meerdere verbeteringen aan je huis. Kijk op de website van RVO voor meer informatie Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE) (rvo.nl).

Oriënteren

Weet je nog niet weet welke maatregelen je kunt toepassen? Verken de mogelijkheden dan eerst op www.verbeterjehuis.nl. Of kijk of de gemeente een energieloket heeft. Mogelijk kunnen zij adviseren met het maken van keuzes.