Zeeuwse Klimaatweek 2022
Om nóg meer Zeeuwse burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat organiseert ZB de Bibliotheek van Zeeland (ZB) samen met Zeeuwse organisaties en bedrijven van 31 oktober t/m 6 november de Zeeuwse Klimaatweek. Het wordt een week vol van activiteiten, tips en inspirerende succesverhalen.

Op 31 oktober start de tweede Nationale Klimaatweek, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Tijdens de Nationale Klimaatweek worden veel activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor het klimaat. Zo ook in Zeeland met de Zeeuwse Klimaatweek.  

Energie besparen, slimmer energie opwekken en klimaatbewust leven en werken. Samen maken we Nederland en dus ook Zeeland steeds duurzamer. De overheid, veel burgers en organisaties dragen hun steentje al bij. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen.

Startschot Zeeuwse klimaatweek

Het startschot van de Zeeuwse Klimaatweek wordt gegeven op maandag 31 oktober a.s. in de ZB Middelburg. Het wordt een week met meer dan 20 activiteiten die in en vooral buiten de ZB zullen plaatsvinden.

Doe mee met de Zeeuwse Klimaatweek

Doe mee of laat je inspireren. In Zeeland kan je een kijkje nemen bij de duurzame huizen van Zeeuwse huiseigenaren, meedoen met activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht (bijvoorbeeld in Middelburg en Boswachterij Westerschouwen). Wil je weten wat er zoal wordt georganiseerd?

Bekijk hier het programma van de Zeeuwse Klimaatweek.