Experts duurzaamheid tekenen Herenakkoord met Expertplatform
Op 16 januari tekenden een 8-tal bedrijven het ‘Herenakkoord’ van het Expertplatform. Met deze samenwerking verbinden zij zich als partner en specialist duurzaamheid aan het Expertplatform van het Zeeuws Energieakkoord. Het doel van dit platform is de versnelling van de energietransitie voor ondernemingen in Zeeland. Dit wordt gedaan door Zeeuwse energie intensieve bedrijven te adviseren over energie besparen in bedrijfsgebouwen en door procesoptimalisatie.

Bijzonder aan dit platform is dat gelijksoortige bedrijven nu met elkaar optrekken en kennis uitwisselen om de doelstelling te halen. Inmiddels zijn via dit initiatief al tientallen bedrijven geadviseerd en gezien de grote vraag, wordt dit het komende jaar verder uitgebouwd.

De samenwerking met het Zeeuws Energieakkoord werd ondertekend door Patrick Harting – Marsaki, Rob Kokshoorn – Promad, Steven Kol – Beekink, Bart Engels – Equans, Kees Klaassen - Croon Wolter & Dros, Peter Saarloos – DWT, Rien Melis – Synergo en Herman Heijboer - Duradis,

De experts hebben ieder hun eigen specialisatie op het gebied van techniek en procesoptimalisatie, het verduurzamen van gebouwen, verwarmingsinstallaties en financiering. Het aanbod aan duurzame oplossingen is voor ondernemers veelal een reductie op het energieverbruik en daarmee op de energiekosten. Duurzame oplossingen zijn vaak een effectieve en efficiënte aanvulling op de bedrijfsvoering.

In de praktijk blijkt dat bedrijven vaak niet weten waar ze moeten beginnen met het nemen van verduurzamingsmaatregelen. Het ontbreekt ze vaak aan kennis en tijd om iemand binnen de organisatie vrij te maken voor verduurzamingsvraagstukken. Met de huidige energieprijzen is het voor veel bedrijven wel een urgent probleem. Verduurzaming is een vakgebied waar heel wat bij komt kijken. Denk hierbij aan inzicht in energieverbruik. Welke technische mogelijkheden zijn er voor jouw gebouw en de productieprocessen? Welke subsidie of financieringsmogelijkheden zijn er? Het Expertplatform geeft een advies op maat en brengt de diverse mogelijkheden in beeld.

Met meerdere duurzame specialisaties gebundeld in het Expertplatform hopen we de drempel voor ondernemers om te verduurzamen te verlagen. Ondernemers kunnen bij het Expertplatform terecht voor energiescans van bedrijfspanden en productieprocessen. Binnen dit traject beoordelen, begeleiden en ondersteunen de experts ondernemers met het versnellen van de energiereductie.

Neem voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek contact op met @Kees Jan Grin via kj.grin@zeeuwsenergieakkoord.nl