Voor de bewoners en het bestuur van VvE (Vereniging voor Eigenaren) complexen in Zeeland wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd over de financieringsmogelijkheden voor verduurzaming van het complex/appartement voor grote en kleine VvE’s. Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdagmiddag 24 januari 2023 van 13.00 tot 16.30 uur in de Zeeuwse Bibliotheek Middelburg. Energie Servicepunt Zeeland (samenwerking tussen ZMf, Zeeuwind en Zeeuws Klimaatfonds) organiseert in samenwerking met Provincie Zeeland en de vier grote gemeenten deze bijeenkomst om bewoners op weg te helpen in de energietransitie.

Aanbod energiebespaarleningen uitgebreid

Het Nationaal Warmtefonds heeft per 1 december haar aanbod in Energiebespaarleningen uitgebreid. Ook voor kleine VvE’s zijn er nu financieringsmogelijkheden voor hun verduurzamingsplannen. Het gaat om VvE’s tussen twee en acht wooneenheden.

De regeling voor kleine VvE’s is vrij eenvoudig, zodat zij snel kunnen starten met de uitvoering van hun plannen. Omdat de leningen kleiner zijn en de verduurzaming minder complex hoeft de kleine VvE geen maatwerk energieadvies, meerjarenexploitatiebegroting of meerjarenonderhoudsplan in te dienen. Dit komt uitgebreid aan bod.

Ook particuliere eigenaar-bewoners van VvE’s vanaf acht wooneenheden kunnen nog steeds bij het Nationaal Warmtefonds terecht voor verantwoorde en betaalbare financiering voor verduurzaming. Ook zij zijn welkom op 24 januari.

Urgentie om te verduurzamen

De wil om te verduurzamen is er vaak wel, maar als Vereniging van Eigenaren (VvE) loopt u soms vast als blijkt dat er te weinig geld in kas zit om de plannen te bekostigen. En waar kunt u precies terecht voor financiering en wat betekenen die kosten voor de bewoners? Vragen die steeds dringender worden door de stijgende energiekosten. Ook stelt het Zeeuwse Energie Akkoord dat in 2045 alle woningen energieneutraal moeten zijn. Redenen dus om als VvE je nu in te zetten op energiebesparing en duurzame energie in jouw appartementencomplex.

Voor grote én kleine VvE’s

Kom naar onze bijeenkomst voor grote én kleine VvE’s. We geven antwoorden op al je vragen en informatie over de financieringsmogelijkheden voor verduurzaming binnen jouw VvE. Ook tips over hoe je je VvE motiveert om mee te doen aan de energietransitie en inspirerende voorbeelden komen aanbod.

Meer weten of aanmelden

Wilt u meer weten over deze bijeenkomst? Kijk dan op de website Energie Servicepunt Zeeland voor het programma en om u aan te melden!