Leidraad voor de verduurzaming van kerken
Verduurzaming en energiebesparing is belangrijker dan ooit. Maar waar begin je? Het is een hele opgave om de kerk in koude maanden te verwarmen. Dit is voor (monumentale) kerkgebouwen een grotere uitdaging dan voor andere panden. Om je te helpen in je onderzoek naar de mogelijkheden hebben we de ‘Leidraad voor verduurzaming van kerken’ ontwikkeld.

De ‘Leidraad voor verduurzaming van kerken’ laat jou zien welke mogelijkheden er zijn om een kerk te verduurzamen en toekomstbestendig te maken. Het gaat over duurzame opwek van energie, duurzaam verwarmen en energie besparen. Het voordeel van verduurzamen is meer warmtecomfort en het beperken van de energiekosten. Met isoleren kun je energie besparen. Je beperkt warmteverlies en houdt de kou buiten. Daarnaast kun je energie besparen door het optimaliseren van gebouwinstallaties.

Om onze klimaatdoelstellingen te bereiken, helpen wij jou als eigenaar van bijzonder vastgoed in de verduurzamingsopgave. Zo verlaag je jouw CO2-footprint en draag je bij aan een goed klimaat.

 

Download hier de ‘Leidraad voor verduurzaming van kerken’

 

 KlimOp-regeling

Wil je gratis advies over het verduurzamen van je kerkgebouw dan kun je een beroep doen op het Klimaatontzorgingsprogramma KlimOp. Sinds januari 2023 is de regeling uitgebreid voor religieuze gebouwen.