Wanneer
7 november 2023
20.30 - 21.30 uur
Waar
Zeelandhallen, Goes
Organisator
RES Zeeland Expertplatform MKB en Kantoren
Doelgroep
MKB en kleine industriele bedrijven
Contacta 2023

In deze sessie neemt Kees Jan Grin je mee in de werkwijze en mogelijkheden van het Expertplatform. Het onafhankelijke platform van experts in procesoptimalisatie en verduurzaming in ondernemingen. En, illustreren we de mogelijkheden aan de hand van een praktijkvoorbeeld.  Als laatste geven we je een impressie van de plug & play slimme meetkoffer.  

Energiebesparing MKB en kantoren

Vooral in het midden- en kleinbedrijf (MKB) zijn er nog tal van mogelijkheden om energie te besparen. Vaak ontbreekt de tijd of kennis om hier actief mee aan de slag te gaan. Bedrijven die serieus werk maken van energiebesparing kunnen 20 tot 30% besparen op energiekosten. De experts van het Expertplatform geven ondernemers advies over energiebesparing, variërend van een duurzaamheidsscan waarbij het gebouw en bedrijfsprocessen worden geanalyseerd tot het optimaliseren van deze processen. In de praktijk gaat het vaak om eenvoudige maatregelen.

Pilot van de slimme meetkoffer

Energiebesparing is met de invoering van slimme meters in woningen steeds toegankelijker geworden. Maar in veel bedrijven worden duizenden euro's besteed aan energiekosten zonder te weten waar de energie precies blijft! Dit is nu verleden tijd met de plug & play meetkoffer. Bedrijven kunnen deze slimme meetkoffer leren kennen in de pilot die we vanaf oktober organiseren. Deze meetkoffer is een geavanceerde meettool die real-time inzicht biedt in de energiestromen in jouw bedrijf.  Zo kun je besparingskansen identificeren en inzetten op energie-efficiëntie.

Meld je aan!

Doe met ons mee op de Contacta en ontdek hoe je jouw onderneming energie-efficiënter kunt maken. Samen laten we geen geld liggen!  Meld je aan voor de inspiratiesessie op 7 november a.s. van 20.30 – 21.30 uur.

Aanmelden kan via deze link:  www.contacta.nl/res.html