In onze regio zal net als in heel Nederland de komende jaren veel veranderen. We gaan fors meer duurzame energie opwekken, vooral met wind- en zonne-energie. En in 2050 zullen we geen gebruik meer maken van het gas om onze huizen en andere gebouwen te verwarmen. Ook binnen de Zeeuwse mobiliteit zullen onze particuliere auto’s, de bedrijfswagens, bussen, vrachtvervoer én het openbaar vervoer overschakelen op emissievrij transport.

Wil je als inwoner of ondernemer meedoen en meedenken, dan is de gemeente je eerste aanspreekpunt. Tevens worden er vanuit het Zeeuws Energieakkoord, in samenwerking met Zeeuwse partners, de komende jaren veelvuldig momenten georganiseerd waar je als inwoner of ondernemer welkom bent om je mening te geven, mee te denken en mee te doen.

Doe mee als inwoner

Wij delen graag onze tips met jou hoe je je huis kan verduurzamen, welke subsidies er zijn en welke hulp je kan inschakelen!
Lees meer over Doe mee als inwoner

Doe mee als ondernemer

Verduurzamen; iedereen doet wat! Maar wat kun jij doen als bedrijf? We helpen je graag op weg en laten je zien hoe je met jouw energieverbruik de CO2- uitstoot kan verlagen.
Lees meer over Doe mee als ondernemer

Subsidies & leningen

In 2050 wil Nederland met de energievoorziening bijna geheel duurzaam zijn. Er zijn landelijke en lokale subsidies en leningen aan te vragen voor woningeigenaren en ondernemers.
Lees meer over Subsidies & leningen

Meepraten

We nodigen je graag uit om jouw stem te laten horen, zo vind je in de activiteitenkalender fysieke of online bijeenkomsten en meer informatie over de toolkit of Zeeuwse burgerinitiatieven.
Lees meer over Meepraten