Energievoucher RRE

Met de Regeling Reductie Energie (RRE) kun je als Zeeuwse woningeigenaar  90 euro ontvangen voor energiebesparende producten of een persoonlijk energieadvies. Er zijn in totaal 40.000 vouchers beschikbaar voor heel Zeeland. Meer informatie over de energievoucher of de RRE-regeling.

ISDE subsidie

Heb je een koopwoning? Dan kun je met de ISDE subsidie aanvragen voor een warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en 5 typen isolatiemaatregelen. Hier gelden voorwaarden aan, zo moet de woning onder andere je hoofdverblijf zijn.

Terugvragen van btw zonnepanelen

Bij de aanschaf van zonnepanelen is er een regeling om de btw terug te vragen. Je betaalt dan in plaats van € 5.000 euro bijvoorbeeld maar € 4200 euro. Je moet hiervoor wel aan een paar eisen voldoen. Je vindt het stappenplan hiervoor via de website van Milieu Centraal.

Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds

Het Nationaal Warmtefonds verstrekt de Energiebespaarlening: een lening tegen aantrekkelijke voorwaarden, waarmee huiseigenaren, VvE’s en scholen de verduurzaming van hun gebouwen kunnen financieren. Lees meer over de tijdelijke regeling van de provincie Zeeland: inwoners van de provincie krijgen extra korting op de rente van deze lening.

Klimaatontzorgingsprogramma KlimOp

Met KlimOp (Klimaatontzorgingsprogramma) wil de Provincie Zeeland vastgoedeigenaren kosteloos adviseren en tegelijk motiveren om met verduurzaming aan de slag te gaan. Het verlagen van de CO2-uitstoot en het behalen van de klimaateisen uit het Klimaatakkoord liggen ten grondslag aan het programma. Lees meer

Subsidiewijzer