Bedrijven

Het verduurzamen van bedrijfsvastgoed heeft een andere aanpak in advies en uitvoering nodig. Op deze site vind je verwijzingen naar organisaties in Zeeland die kunnen helpen met advies en uitvoering voor duurzame aanpassingen aan uw gebouw.

 • Inzicht in energieprestatie (scans en monitoring)
  Energiemonitoring levert energiebesparing op. Met het aanbrengen van slimme software kan je het energieverbruik van het gebouw in de gaten houden en zien wat veel energie verbruikt.
 • Energielabels
  Zicht op de energiezuinigheid van het gebouw en zorgen dat u aan de wetgeving voldoet. Met behulp van CSR tool is snel zicht op het huidige energielabel en welke maatregelen er genomen kunnen worden om een hoger label te krijgen.
 • VVE quickscan

Inzicht in financiële duurzaamheid en besparing
Om inzicht te hebben op de energiebesparing, het onderhoudsgemak en de levensduur van de genomen energiebesparende maatregelen in bedrijfsgebouwen, is het handig om een analyse daarvan te kunnen maken. Een analyse hiervan geeft je zicht op de levensduur en duurzaamheidsprestatie van het gebouw.
Meer lees je via Duradis

Duurzaam bouwen en renoveren
Duurzaam bouwen en renoveren betekent verantwoord omgaan met energie, grondstoffen en materialen. Als uitgangspunt geldt een lange levensduur, lage onderhoudskosten en een hoge kwaliteit. Bij duurzaam bouwen of renoveren worden woningen en gebouwen ontwikkeld die energiezuinig zijn en eventueel ook voorzien zijn van energie-opwek met zonnepanelen en zonneboilers. Met het label Wooneco worden Nul op de Meter woningen ontwikkeld; wonen zonder energielasten. Meer weten? Kijk op Marsaki.nl 

Duurzame installaties
De aanleg van duurzame installaties voor het verwarmen van gebouwen, water en energie-opwek voor commercieel vastgoed.

Ondernemingen en verenigingen

Ben jij als ondernemer of (sport)accommodaties ook bezig met het nemen van energiebesparende maatregelen voor een lagere energierekening en voor je bijdrage aan een schoner klimaat waarbij we bijna geen CO2 meer uitstoten?

Wil je direct aan de slag met het energiezuinig maken van je bedrijf, doe dan eerst de volgende checks:

 • Verminder de vraag naar energie door het inregelen van de verwarmingsinstallatie
 •  Laat een energiescan uitvoeren zo heb je zicht op wat je kunt besparen aan energie door het doen van simpele aanpassingen of verbouwingen
 • Monitor je energieverbruik (smart savings van Wolter & Dros)
 • Energie opwekken door het installeren van zonnepanelen