Betrokken partijen
Zeeuwse gemeenten, Provincie Zeeland, ZeelandBruist, Bureau Over Morgen, Energieambassadeur. In samenwerking met organisaties die met inwonerparticipatie actief zijn, zoals Zeeuwind, ZMf, ZKF, ZVKK, ZB, Marsaki en anderen.
Beoogd resultaat
Maatschappelijk gedragen Transitievisies Warmte en Wijkuitvoeringsplannen
Project locatie
Heel Zeeland

Afbeelding

 

Drie hulpmiddelen voor participatie

In het traject Energieke Gemeenten zijn drie hulpmiddelen voor participatie gemaakt. Deze helpen gemeenten én inwonersgroepen, zoals wijk- en dorpsraden, energiecoöperaties en andere inwonersinitiatieven, om samen te werken aan de ontwikkeling van de Transitievisies Warmte en later de Wijkuitvoeringsplannen.

De drie hulpmiddelen zijn: de Sociale Warmte Atlas Zeeland, de Participatie Toolkit en het Doe & Leer Lab. Ze zijn alle drie op deze website te vinden.

Hiermee hebben gemeenten toegang tot tools, aanpakken, kennis én praktijkervaringen, waarmee zij inwonerparticipatie concreet en ‘op maat’ vorm kunnen geven. Maar zij dus niet alleen!

Ook organisaties die met inwonersgroepen actief aan de slag gaan én inwonersgroepen zelf kunnen deze hulpmiddelen gebruiken. En zo, in samenspraak en samenspel met de gemeente, de plannen voor de overschakeling naar duurzame warmte gestalte geven.

Dus: samen op weg naar een aardgasvrije toekomst.

Ben je benieuwd naar de drie hulpmiddelen?

Klik hieronder op 'Meer informatie'.

Heb je vragen over het traject Energie Gemeenten of de drie hulpmiddelen?

Neem dan contact op met een van de onderstaande contactpersonen.

Naam Werkzaam bij E-mail  
Baukje Bruinsma Gemeente Schouwen-Duiveland Baukje.Bruinsma@schouwen-duiveland.nl  
Sonja Nossent ZeelandBruist sonjanossent@zeelandbruist.nu  

 

Meer informatie