Overslaan en naar de inhoud gaan
Parijs op z'n Zeeuws
Parijs op z'n Zeeuws

Parijs op z'n Zeeuws, wat is dat?

Het Klimaatakkoord van Parijs is inmiddels steeds meer een bekend begrip. In 2015 maakten 195 landen de afspraak om de opwarming van de aarde tegen te gaan door de uitstoot van broeikasgassen (CO2) terug te dringen.

In Zeeland dragen we ook ons steentje bij aan het halen van de klimaatdoelen. Meer dan 100 Zeeuwse partijen en organisaties hebben samen de Regionale Energiestrategie (RES) van Zeeland beschreven. Hierin staat wat wij in Zeeland doen en gaan doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Dat is Parijs op z’n Zeeuws!

Joyce staat achter Parijs op z'n Zeeuws

Steun Parijs op z'n Zeeuws!

Wil jij ook dat we in Zeeland ons steentje bijdragen aan de klimaatdoelen? Dat is mooi! Want samen bereiken we meer dan alleen. Laten we samen de RES een gezicht geven!

  • Stuur een foto van jezelf, je collega’s of je bedrijf naar zea@zeeland.nl.
  • Wij plaatsen een leuke “Parijs op z’n Zeeuws” filter over je foto én uploaden deze op de RES Facebook pagina.

Representeer je een bedrijf of organisatie? Laat het weten en we plaatsen je logo erbij!

Parijs op z'n Zeeuws, wat gaan we doen?

Er gebeurt al heel veel, kijk om je heen en naar wat iedereen en jijzelf al doet!

Steeds meer mensen wekken hun eigen duurzame energie op door middel van zonnepanelen op het dak, pakken vaker de fiets of rijden wellicht al elektrisch en zetten de eerste stappen in het energieneutraal maken van hun woningen. Denk hierbij aan energiebesparende maatregelen zoals het gebruik van ledverlichting, het isoleren van daken en muren en het plaatsen van dubbelglas. En dat is heel goed! In de RES staat beschreven wat we met zijn allen nog meer kunnen doen om in 2030 de Zeeuwse CO2-uitstoot met de helft te verminderen ten opzichte van 1990. En in 2050 met 95%.

Iedereen doet wat

De RES is eerder dit jaar gepubliceerd. Dit betekent dat we nu samen kijken naar hoe de uitvoering handen en voeten te geven. Er zullen tal van projecten starten. Tevens zullen we een overzicht creëren van wat de Zeeuwse gemeenten gaan doen en welke regelingen er geboden kunnen worden. Hier zijn we volop mee bezig.

Kun je niet wachten en wil je alvast aan de slag? Dat kan! Klik op de knop hieronder en bekijk wat de Rijksoverheid biedt als praktische tips voor een duurzamer leven!

Bekijk concrete tips hier!